Tee sijoitussopimus


Sijoita

Laina-aika määrää kuinka pitkä lainan takaisinmaksuaika voi maksimissaan olla.
Esim. "3 vuotta" etsii kaikkia lainahakemuksia joiden takaisinmaksuaika on 6kk - 3 vuotta.


Sijoitus hajautetaan osiin

Voit hajauttaa sijoitettavan summan haluamiisi osiin. Minimisijoitus per laina on 10 euroa ja maksimi koko sijoittamasi summa.

  • Jos haluat hajauttaa sijoitettavan summan mahdollisimman moneen lainaan, määrittele minimi- ja maksimisumma mahdollisimman pieniksi. Sijoitus hajautetaan tällöin mahdollisimman pieniin osiin ja koko summa tarvitsee useamman lainan sijoittuakseen. Esimerkki: Sijoitat 10000 euroa seuraavalla hajautuksella: minimisijoitus 50 euroa ja maksimisijoitus 100 euroa per laina.
  • Jos haluat sijoitettavan summan hajautuvan vain muutamiin lainoihin, laita minimi- ja maksimisumma lähelle koko sijoittamaasi summaa. Esimerkki: Sijoitat 10000 euroa seuraavalla hajautuksella: minimisijoitus 1000 euroa ja maksimisijoitus 5000 euroa per laina.
  • Jos sinulle ei ole väliä kuinka moneen lainaan ja minkä kokoisiin osiin sijoituksesi hajautetaan, valitse minimisumma alhaiseksi ja maksimisumma läheltä sijoituksesi kokonaissummaa. Näin sijoituksellesi löytyy joustavasti sopivat lainat, mutta hajautumisesta ei voi olla varma. Esimerkki: Sijoitat 10000 euroa seuraavalla hajautuksella: minimisijoitus 10 euroa ja maksimisijoitus 10000 euroa per laina.

Lainatyypit joihin sijoitan

Henkilöasiakkaat ovat yksityishenkilöitä, jotka hakevat lainaa yritystoimintaan. Tällaisia lainanhakijoita ovat mm. elinkeinonharjoittajat, uuden yhtiön perustajat sekä yrityskauppaa toteuttavat yksityishenkilöt.

Jokaisen lainanhakijan henkilöllisyys varmistetaan pankkitunnuksilla (Tupas) ja maksukyky tarkistetaan yhdessä Soliditetin (Bisnode Finland Oy) kanssa. Luottoluokituksen perusteella annamme henkilöasiakkaille 0-5 viisi tähteä. 0 tähteä saanut henkilöasiakas ei kelpaa lainanhakijaksi Yrityslainat -palveluun

Yritysasiakkaat ovat suomalaisia yrityksiä, jotka hakevat lainaa eri tarkoituksiin liiketoimintansa tueksi.

Jokaisen yritystä edustavan tahon henkilöllisyys varmistetaan pankkitunnuksilla (Tupas) ja yritysten maksukyky tarkistetaan Y-tunnuksen avulla Soliditetin (Bisnode Finland Oy) palvelusta. Osakeyhtiöiden lainahakemuksissa pyydämme hallituksen pöytäkirjan, jossa on päätös lainan hakemisesta. Lisäksi tarkistamme Soliditetin (Bisnode Finland Oy) antamista tiedoista, että lainahakemuksen tekijä voi edustaa yritystä. Luottoluokituksen perusteella annamme yritysasiakkaille 0-5 viisi tähteä. 0 tähteä saanut yritys ei kelpaa lainanhakijaksi Yrityslainat -palveluun.


Ensisijaiset sijoituskriteerit
KorkotasoLainaajaluokitus vähintäänKorko vähintään
Matala korko4,00%
Keskikorko7,00%
Korkea korko10,00%
Oma

Matala korkotaso

Sopii maltillista tuottoa hakevalle sijoittajalle. Sijoitat lainoihin, joilla on korkein luottoluokitus käyttämämme luottoluokittajan mukaan. Tällöin tyypillisesti myös tarjottu korko on pienempi.

Keskikorkotaso

Sopii sijoittajalle, joka haluaa hieman korkeampaa tuottoa ja on samalla valmis sijoittamaan alemman luottoluokituksen lainoihin.

Korkea korkotaso

Sopii sijoittajalle, joka haluaa suurinta mahdollista korkotuottoa pääomalleen. Sijoittaja on valmis sijoittamaan kaikkiin markkinapaikalla oleviin luottoluokkiin.

Oma korkotaso

Mikäli joku valmiiksi määritellyistä korkotasoista ei vastaa kriteereitäsi, voit tehdä itse oman, juuri sinun tuotto-odotuksiasi vastaavan korkotuoton. Määrität vain vähimmäisarvot lainanhakijoiden luottoluokitukselle ja korkotasoille.


Toissijaiset sijoituskriteerit

Toissijaiset sijoituskriteerit kannattaa valita, kun haluat varmistaa, että sijoituksesi löytävät sopivat lainat.


www.vauraus.fi