Sijoita Yrityslainat-palvelun kautta!

Yrityslainat-palvelu on nykyaikainen ja luotettava vaihtoehto sijoittaa rahaa ja saada sijoitukselleen mahdollisesti hyvää korkoa. Yrityslainat-palvelu on nykyaikainen lainaamisen ja sijoittamisen markkinapaikka, jossa lainanhakija määrittelee lainansa ehdot ja lainanantaja valitsee itselleen sopivat sijoituskohteet, riskitason ja tuotto-odotuksen.

Yrityslainat-palvelussa lainaaminen sopii kenelle tahansa sijoitustoiminnasta kiinnostuneelle yritykselle tai yksityishenkilölle.

Sijoittajana sinulla on mahdollisuus toimia kahdella tavalla:

 1. Valitset itse lainahakemukset, joihin haluat sijoittaa.

 2. Voit myös antaa palvelumme huolehtia automaattisesti rahojesi sijoittamisen ja hajauttamisen juuri sinun tuotto-odotuksiisi sopiviin lainoihin. Sijoitettavan summan lisäksi valitset sijoitusajan, minimi- ja maksimihajautus, luottoluokituksen ja korkoluokan (Sijoitussuunnitelma).

Tarjoamme käyttöösi lainanhakijoiden luottoluokitusjärjestelmämme (perustuu luottotietoyhtiö Soliditetin tietoihin), jota voit käyttää apunasi sijoituskohteiden valinnassa. Soliditet on Pohjoismaiden johtava luottotieto- ja yritysinformaatioalan yritys.

Sijoittamalla Yrityslainat-palvelun kautta:

 • Saat mahdollisuuden sijoittaa uudella ja yhteiskuntavastuullisella tavalla
 • Voit sijoittaa suoraan suomalaisen yrittäjyyden tukemiseen
 • Voit itse määritellä tuottotavoitteesi
 • Sinulla on mahdollisuus erinomaiseen korkotuottoon, sillä korko maksetaan alkuperäiselle pääomalle koko laina-ajan
 • Saat kuukausittaista tuottoa pääomallesi – tilitämme lainojen lyhennykset ja koron asiakasvaratilillesi kerran kuukaudessa
 • Sinulla on mahdollisuus sijoittaa palautuvat lyhennykset ja korko uudelleen automaattisesti Tuotto+ palvelumme avulla.

Kuinka aloitat sijoittamisen?

Yrityslainat-palvelun markkinapaikalla sijoituksia voivat tehdä yksityishenkilöt ja yritykset. Sijoittajalla on oltava

 • ikää vähintään 18 vuotta,
 • henkilötunnus ja yrityssijoittajalla lisäksi yrityksen Y-tunnus,
 • pankkitili (IBAN-numero) ja pankkitilin verkkotunnukset,
 • matkapuhelinnumero, ja
 • sähköpostiosoite.

Sijoittamisen aloitat tekemällä Sijoitussuunnitelman ja rekisteröitymällä Yrityslainat-palveluumme. Autamme sinua myös mielellämme; ota tarvittaessa yhteyttä lähimpään konttoriin tai asiakaspalveluun, info@vauraus.fi tai +358 20 33 2233 *.

* matkapuhelin: 8,35 snt/puhelu + 17,17 snt/min, kiinteä: 8,35 snt/puhelu + 7,02 snt/min

Riskit ja korkotuotot

Yrityslainat–palvelussa sijoittaja sijoittaa vakuudettomiin yrityslainoihin. Kuten kaikessa sijoitustoiminnassa, myös Yrityslainat-palvelun sijoituksissa, on riski pääoman osittaisesta tai kokonaisesta menetyksestä. Keskeiset sijoitusriskit ovat lainanottajan kyvyttömyys maksaa laina osittain tai kokonaan takaisin ja siten tuoton mahdollinen eroaminen sijoittajan odottamasta tuotosta.

Yrityslainat–palvelussa pienennät riskiä hajauttamalla sijoituksesi useampaan lainaan. Sijoitussuunnitelmaan valittu korkoluokka määräytyy lainanhakijan luottoluokituksen ja korkoprosentin mukaan.

Vauraus Suomi Oyj pyrkii omalla toiminnallaan kaikin tavoin minimoimaan sijoittajan riskit Yrityslainat-palvelussa. Jokaisen lainanhakijan henkilöllisyys varmennetaan pankkitunnistautumisella. Tarkistamme kaikkien lainanhakijoiden luottotiedot yhteistyössä Soliditetin (Bisnode Finland Oy) kanssa. Lisäksi annamme erääntyneet saatavat perintätoimiston hoidettavaksi. Tarjoamme sijoittajalle myös luottotietoihin perustuvan lainaajien luottoluokitusjärjestelmämme sijoituspäätösten apuvälineeksi.

Lainanhakijoiden luottoluokittelumme:
★★★★★
Erinomainen luottokelpoisuus
★★★★
Erittäin hyvä luottokelpoisuus
★★★
Hyvä luottokelpoisuus
★★
Tyydyttävä luottokelpoisuus
Välttävä luottokelpoisuus
0 Ei kelpaa lainanhakijaksi Yrityslainat-palveluun

Sijoittaminen askel askeleelta

 

 1. Valitse sijoituskohteesi

  Sijoittamisen aloittaminen on helppoa. Palvelumme etusivulta pääset tekemään sijoitussuunnitelman; sijoitettavan summan lisäksi valitset sijoitusajan, minimi- ja maksimihajautus, luottoluokituksen ja korkoluokan. Lisää sijoitussuunnitelma sijoituskoriin. Sijoituskoriin voit lisätä useamman sijoitussuunnitelman. Kun sijoituskorisi on valmis, rekisteröidy Yrityslainat–palvelun käyttäjäksi.

  Yksittäisiin lainoihin voit sijoittaa vasta, kun olet rekisteröitynyt käyttäjäksi ja olet siirtänyt tilisiirrolla sijoitukseen tarvittavan summan Yrityslainat-palvelun asiakasvaratilille.

 2. Rekisteröidy käyttäjäksi

  Yrityslainat-palveluun rekisteröityminen edellyttää sähköpostiosoitteen, käyttäjätunnuksen ja salasanan. Lähetämme antamaasi sähköpostiosoitteeseen viestin, jonka jälkeen pääset vahvistamaan rekisteröitymisen. Liityt Yrityslainat-palvelun käyttäjäksi antamalla puhelinnumerosi, osoitteesi ja henkilötunnuksesi ja pankkitilisi IBAN-numeron. Sinun on myös hyväksyttävä käyttöehtomme. Kun olet lähettänyt lomakkeen, saat sähköpostiisi vahvistuksen.

 3. Ota käyttöön Tuotto+ (valinnainen lisäpalvelu)

  Ennen kuin hyväksyt sijoituskorisi, suosittelemme sinua aktivoimaan Tuotto+ -palvelumme. Tuotto+ -palvelu sijoittaa automaattisesti palautuvat lyhennykset ja koron uudelleen. Tuotto+ -sivulla määrität takaisinmaksuajan, lainatyypin, luottoluokituksen, korkoluokan ja montako prosenttia palautuvasta rahasta (lyhennys ja korko) haluat kuukausittain sijoittaa uudelleen. Tuotto+ -palvelun avulla saat pääoman tehokkaasti liikkeelle.

 4. Vahvista Sijoitussopimus pankkitunnuksilla

  Sijoituskorisi sisällöstä muodostetaan sijoitussopimus. Hyväksyttyäsi sijoitussopimuksen, sinun täytyy vielä hyväksyä (allekirjoittaa) sopimus sähköisesti pankkitunnuksillasi.

 5. Sijoitusten maksaminen

  Veloitamme sijoitussopimuksen mukaiset sijoitukset suoraan asiakasvaratililtäsi. Jos sinulla ei ole sijoituskorisi maksamiseen vaadittavaa rahasummaa (asiakastililläsi), saat sijoitussopimuksen (sijoituskori) hyväksymisen yhteydessä tilisiirtolomakkeen. Voit myös tehdä etukäteen tilisiirron (asiakastilillesi) tulevia sijoituksia varten. Tilisiirtoja varten saat valmiin laskun, josta löytyy maksettava summa, tilinumero ja viitenumero.

  Rahanpesulain (Laki rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisestä ja selvittämisestä) mukaisesti kysymme jokaiselle tilisiirrolle rahan alkuperää. Varmista, että kaikki antamasi tiedot tilisiirtoa varten ovat oikein!

  Hyväksymäsi Sijoitussopimuksen sijoitussuunnitelmat aktivoituvat etsimään sopivia lainakohteita vasta, kun asiakastililläsi on sijoitussuunnitelmassa määritelty summa rahaa. Sijoittaminen yksittäisiin valittuihin lainoihin vaatii aina, että sinulla on rahaa omalla Yrityslainat-palvelun asiakastilillä. Sijoitusten ja lainojen välille tehdään sijoitusvarauksia vasta, kun varaukseen vaadittava summa löytyy sijoittajan asiakastililtä.

 6. Sijoitusten aktivoituminen

  Sijoitusvarauksesi yrityslainahakemuksiin aktivoituvat sijoituksiksi, kun lainanhakija nostaa lainan. Muussa tapauksessa sijoittamasi summa palautuu Yrityslainat-palvelun asiakastilillesi.

 7. Yrityslainat-palvelun asiakastili

  Yrityslainat–palvelun käyttäjänä sinulla on oma asiakastili. Asiakastilille voit tehdä tilisiirtoja omalta pankkitililtäsi ja tehdä sijoituksia. Asiakastilille palautuu sijoituksistasi saadut tuotot eli lainojen lyhennykset ja korot. Asiakastililtä voit siirtää varoja omalle pankkitilillesi. Varmistamme kaikki rahasiirrot ja käytämme suojattua yhteyttä.

Kolme tapaa sijoittaa Yrityslainat-palvelussa

Tee sijoitussuunnitelma

Sijoitussuunnitelmalle määrität sijoitettavan summan sekä valitset takaisinmaksuajan, lainatyypin (yritys-, henkilölainat tai molemmat), luottoluokituksen, korkoluokan ja hajautusmallin. Palvelumme etsii automaattisesti sijoitussuunnitelmasi mukaisia lainoja ja sijoittaa niihin. Hajautus määrittää sijoitettavan summan per laina.

Sinulla voi olla samanaikaisesti useampi Sijoitussuunnitelma.

Lainatyyppi

Yritysasiakkaat ovat suomalaisia yrityksiä, jotka hakevat lainaa eri tarkoituksiin liiketoimintansa tueksi. Jokaisen yritystä edustavan lainanhakijan henkilöllisyys varmistetaan pankkitunnuksilla (Tupas) ja yritysten maksukyky tarkistetaan Y-tunnuksen avulla Soliditetin kanssa. Osakeyhtiöiden lainahakemuksissa pyydämme hallituksen pöytäkirjan, jossa on päätös lainan hakemisesta. Lisäksi tarkistamme Soliditetin antamista tiedoista, että lainanhakija voi edustaa yritystä.

Soliditetin antaman luottoluokituksen perusteella annamme kaikille lainanhakijoille 0-5 viisi tähteä. 0 tähteä saanut yritys ei kelpaa lainanhakijaksi Yrityslainat-palveluun.

Hajauttaminen

Voit hajauttaa sijoituksesi sijoitussuunnitelman avulla. Minimisijoitus per laina on 10 euroa ja maksimi koko sijoittamasi summa.

Jos haluat hajauttaa sijoitettavan summan mahdollisimman moneen lainaan, määrittele maksimisumma mahdollisimman pieneksi. Sijoitus hajautetaan tällöin mahdollisimman pieniin osiin ja koko summa tarvitsee useamman lainanottajan toteutuakseen. Esimerkki: Sijoitat 10.000 euroa maksimisijoituksella 1.000 euroa per laina.

Jos haluat sijoitettavan summan hajautuvan vain muutamiin lainoihin, laita maksimisumma lähelle koko sijoittamaasi summaa. Esimerkki: Sijoitat 10.000 euroa maksimisijoituksella 5.000 euroa per laina.

Jos sinulle ei ole väliä kuinka moneen lainaan ja minkä kokoisiin osiin sijoituksesi hajautetaan, valitse maksimisumma läheltä sijoituksesi kokonaissummaa. Näin sijoituksellesi löytyy joustavasti sopivat lainat, mutta hajautumisesta ei voi olla varma. Esimerkki: Sijoitat 10.000 euroa maksimisijoituksella 10.000 euroa per laina.

Klikkaa ”Katso lainojen saatavuus”, niin näet miten varasi voivat kohdentua sillä hetkellä.

Sijoita suoraan lainahakemuksiin

Yrityslainat-palvelussa voit sijoittaa suoraan yksittäisiin yritysten lainahakemuksiin. Lainahakemuslistalta voit valita itseäsi kiinnostavan lainan, johon haluat sijoittaa rahaa. Korkoprosentin, takaisinmaksuajan, luottoluokituksen ja lainatyypin lisäksi voit tehdä päätöksesi lainanhakijan antamien tarkempien tietojen, esim. yrityksen päätoimialan, liikevaihtoluokan sekä henkilöstömäärän, perusteella. Suora sijoitus yksittäisiin lainoihin on helppo ja yksinkertainen tapa kokeilla sijoittamista Yrityslainat-palvelussa.

Tuotto+

Tuotto+ sijoittaa automaattisesti palautuvat lyhennykset ja korot uudelleen. Tuotto+ -palvelun avulla määrität kuinka monta prosenttia sinulle palautuvista lyhennyksistä ja korosta sijoitetaan uudelleen. Kriteereinä: lainojen takaisinmaksuaika, lainatyyppi, luottoluokitus ja korkoluokka. Voit esimerkiksi sijoittaa sekä korkotuoton, että palautuvan pääoman kokonaan uudelleen (100%). Voit muuttaa milloin tahansa Tuotto+ -palvelun kriteereitä. Muutokset Tuotto+ -sopimukseen varmistetaan ja hyväksytään aina pankkitunnuksilla.

Sijoittamisen kustannukset

 • Merkintäpalkkio on 3 % ja vähintään 10.000 euron sijoituksissa 2 %. Sijoittajan tehdessä 10.000 euron sijoituksen, siirrettävä summa on 10.200 euroa (sisältäen 2 % merkintäpalkkion)
 • Merkintäpalkkio on 3 % Tuotto+ -palvelun kautta sijoitetusta pääomasta. Tuotto+ -palvelun kautta tehdyssä 10.000 euron sijoituksessa, sijoituksen kokonaiskulu on 10.300 euroa (sisältäen 3 % merkintäpalkkion)
 • • Sijoittajalta veloitetaan (lunastuspalkkiona) =hallinnointipalkkiona vuosittain 0,5 % kunkin lainan alkuperäisestä pääomasta ja vuosittaisesta korosta. Hallinnointipalkkio vähennetään kustakin lyhennyserästä ennen sen siirtoa sijoittajan asiakastilille.

www.vauraus.fi